Panini och Promenader

Igårkväll ordnade Anton ett storslaget kalas i sin lägenhet här i Aix vilket såväl klasskompisar som andra studenter och vänner här i staden var inbjudna till. Efter såväl lyckade som mindre lyckade försök att prata franska mellan vinglasen ramlade vi hemåt mitt i natten och på vägen hittade vi en hel hög med franska brev i vår brevlåda. Allt som allt ett väldigt roligt initiativ av Anton! 
 
            Emma framför vår gata, Cours Mirabeau
 
Efter en lagom sovmorgon strosade vi iväg neråt La Rotonde framåt tolv. Där mötte vi upp ett tiotal andra svenska vänner innan vi begav oss iväg på jakt efter ett boulangerie med croissanger, pain au chocolat och paninis. När vi fått tag i var sin matbit ockuperade vi ett litet brasseri där vi beställde in både kaffe och choklad. Väldigt mysigt! Efter brunchen promenerade vi iväg genom stan och mötte upp några andra från klassen innan vi splittrades och några gick iväg för att vara kulturella såhär idag när frankrikes kulturhuvudstad (Aix) inveg årets kulturvår medans andra gick iväg för lite att spana i butiker såhär på den franska mellandagsresan. Jag hamnade i den sistnämnda och efter att ha köpt en söt skjorta i en secondhandbutik, där jag även fick köpa bakelser till ägarinnan så att jag skulle få växel - väldigt franskt, gick vi runt på stan mer eller mindre hela dagen. Innan vi vände hemåt handlade vi lite mat och godis i sällskap av Ellen och Lovisa. Till middag lagade vi riktig riktigt mat för första gången sen vi kom hit; pasta med tonfisk, kidneybönor och purjolöksröra! Spännande. 
 
Imorgon väntar en resa till Nice och Eze med hela klassen och säkert några andra ivriga studenter från skolan. Spännande att se hur vi ska hinna dit och hem och faktiskt hinna göra något vettigt på bara en dag. Klockan 8.15 ska vi infinna oss vid la statue de Paul Cezanne, kanske 5 minuters promenad härifrån. Tungt med en så tidig start... Ryktet talar om regn, men vi håller tummarna för att solen som värmt oss den senaste veckan följer med på vår lilla utflykt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback