Skolutflykt

Idag tog vi våra matsäckar på ryggen, ställde oss i led två och två och åkte med klassen på utflykt till Marseille. Väldigt spännande. Efter missöden med bilköer och så vidare hamnade vi i en molnig men ganska varm stad där vi vandrade runt och tittade på gamla väderkvarnar och kyrkor.
 
Marseillaisisk apéro innebär pastis


Anna strosar lite


Gamla hamnen
 
 
Men när det kom till dagens huvudmål; utflykt med båt till ön If och Slottet med samma namn gick det åt skogen. Det dåliga vädret (17 grader och moln ????) gjorde att båten var inställd och planerna fick ändras. Istället tog vi bussen till den närmsta calanquen och spenderade två timmar där för att äta picknick och mysa i solen och blåsten. Hade det inte varit för att det blev kallt när solen försvann hade det varit en perfekt picknickplats tror jag.
 
Anna och Niki


Såhär glad blir man av picknick i Frankrike!




Picknickstället där Ellen, Emma, Anneli, Niki, Anna och några andra satt

Rätt fint ändå
 
Sen skulle vi till en kyrka, men en bilolycka blockerade vägen så vi fick klättra upp på berget för att ens komma fram. Där tittade vi sen på kyrkan med väggmålningar och golvmosaik innan bussen till slut hittade upp på berget och vi begav oss hemåt. Händelserik utflykt. 
 
En liten bit av Marseille


Klassen spanar

Notre Dame de la Garde
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback